,,Kicsi nékem ez a ház…”

Ha értékszüretről beszélünk, és főként a mi értékszüretünkről, a néptánc elengedhetetlen érték kell, hogy legyen számunkra.

"Meghívnálak fröccsözni egy kerthelyiségbe..."

Szerencsére a rossz idő ördögei nem tréfáltak meg minket a szombat esti Takáts Tamás Blues Band koncerten, így hát pocsolyába nem léptünk, viszont annál inkább buliztunk!

Forgott az egész világ

Szombaton kora este a „megszelídült” időjárás kicsalogatott minden korosztályt, még azt is kihozták (ölben), aki csak mászásra képes. A meleg, családias naplemente és a 2013-as Év Énekesnője, Péter Szabó Szilvia egyénisége betöltötte az egész kockateret.

Add vissza!

A Bagossy Brothers Company kétszer is a figyelem középpontjába került a szombati nap folyamán. Először a utcazene meghívottjaiként álltak rajongóik elé, másodszor pedig a nagyszínpadon léptek fel Kézdivásárhely apraja-nagyja legnagyobb örömére. 

Aki őrnagy akart lenni

A székelyudvarhelyi Gyöngyössy János mérnök-grafikus két jeles kuriózummal töltötte fel a székelyföldi értéktartományt: Székely templomerődök című könyve, amely A székelység története című tankönyv ötletén született és a Székely kártya, amely a magyar kártya funkcionalitását megtartva a székely nép nagyjainak grafikai ábrázolását hordozza.

A kultúramenedzsment ábécéje

Szombaton a könyvsátor délutáni vendége dr. Szabó Árpád volt, aki a kulturális intézmények menedzsmentjéről tartott – könyve kapcsán – szakirányú előadást.

Kis ember, nagy meglepetés

A nagyszínpadról felnőttes gitárszóló hallatszott, Metallica, Santana művek feldolgozása instrumentális formában. Ha közelebb lopóztunk a színpadhoz, pöttöm kis emberke ötlött szemünk elé, hatalmas gitárral.

Nézz szét, mit tettél (Claudius)!

A 16 éves kézdivásárhelyi szívtipró, Gáspár Claudius saját repertoárjával lépett színre péntek délután. A dalszövegeket saját maga írta, amelyek őszinte érzésekről árulkodnak. 

Apróságok nagy pillanatai

Az Őszi Sokadalom második napján a Céhes város óvodásainak előadásai színesítették a programot. Kicsi székely ruhás leányok-legények csujogtatása és lábdobogása töltötte be a Gábor Áron teret.