Beérett az Értékszüret

A jó idő kitartott, így összességében sikeresnek mondható az Őszi Sokadalom 2014-es kiadása. A kiértékelőt Ménessy Kinga főszervező foglalta össze a Profi Rádió hullámhosszán.

Véget ért az Őszi Sokadalom

Szakmai és kulturális előadások, valamint koncertek tömege, színvonalas kirakodóvásár és családias gyerekváros fogadta azokat, akik a hétvégén részt vettek a kézdivásárhelyi Őszi Sokadalomban.

Fergeteges Edda-koncert

Az Őszi Sokadalom záróakkordjaként az Edda Művek lépett színpadra vasárnap este. A már negyven évet megélt zenekar koncertjén hatalmas tömeg tombolt, a fiataloktól az idősekig mindenki lelkéből énekelte a legnagyobb slágereket.

„Mossa az eső össze szívünket...”

Szabó Balázs és bandája a Bájoló című Radnóti Miklós vers megzenésítésével lopta be magát az emberek szívébe-fülébe. Az Őszi Sokadalom alkalmával adott koncertjük különlegességnek számított, hisz a kecskeméti banda először járt nálunk.

Bemutatkozott a Nőileg

Az Őszi Sokadalom szervezőinek hála, a kézdivásárhelyi közönség a Nőileg erdélyi magazin szerkesztőivel találkozhatott vasárnap délután a könyvsátorban.

Utcai dallamok

Az idei Értékszüret egyik jelentős gyöngyszemének számító utcazene szombaton és vasárnap szolgálta az alaphangulatot a vásári forgatagnak.

A Nagy Lekvárfőzés

Az Őszi Sokadalom egyik fő attrakciója vasárnap délelőtt zajlott a Gábor Áron szobor lábánál, a Maassluis Nyugdíjas Klub tagjai és a polgármesteri hivatal lelkes asszonyai részvételével.

Csend után a dübörgés

Az intenzív bulira vágyók is megtalálhatták a helyüket a Sokadalom programjai között: pénteken erre a Silent Dance party adott lehetőséget, ahol – a szomszédokra való tekintettel – csendesen lehetett vigadni.

Megmozgató fanatik

Valódi balkáni hangulat vette át az uralmat szombat este a Gábor Áron téren. A Balkan Fanatik tagjai ,,Ha te tudnád, amit én” feldolgozásukkal alapozták meg az estét, a Borudvarból érkező csapatok már népzenére voltak hangolódva, így nekik sem kellett kétszer mondani, hogy csatlakozzanak az tomboló tömeghez.