Hír

Homonyik Sándor: „Míg élek jövök Erdélybe”

A legfoglalkoztatottabb énekesek egyike, akinek dalait régen is, most is szívesen hallgatjuk megHomonyik Sándor úgy gondolja, hogy azáltal, hogy ír új dalokat új híveket szerez velük. Kézdivásárhelyen augusztus 27-én, szombaton énekli régi kedvenceinket és friss szerzeményeit, ezzel kapcsolatban is nyilatkozott gyakornokunknak, Siposs Karolának.

Mikor és hogyan kerül kapcsolatba a zenével?

Egészen kicsi koromban, mivel zenei tagozatos általános iskolába jártam.

1980-tól a zeneiparban fontos szerepet tölt be. Mi a véleménye a mostani popzenérõl?

Nem hiszem, hogy fontos szerepet töltenék be, inkább úgy fogalmaznék, hogy tudnak rólam. Ez egy végtelenül manipulált mûfaj, sokakat ajnároznak, míg másokat háttérbe szorítanak. Döntsd Te el, hogy én hova tartozom. Egyébként 1989-ben került felszínre elõször az elsõ önálló munkám.

Ha választania kellene, melyik a kedvenc zeneszáma?

Mindig az, amelyiket énekelem. Komolyra fordítva, talán a Sose búcsúzz el.

Tudomásom szerint vannak új dalai, miért volt fontos ekkora pályaív után új dalokat kihozni? Számíthatunk albumra is?

Az új dalokra azért van szükség, hogy új híveket szerezz a muzsikádnak. Új dalok, új album? Igen, remélem, hogy hamarosan napvilágot látnak.

Sokszor megfordult már Erdélyben, és a tavalyi évben Kézdivásárhelyen a Vigadó Mûvelõdési Házban adott Ünnepi Koncertet. Mivel készül az idei Õszi Sokadalomra?

Elõször 1991-ben koncerteztem Erdélyben, s olyan szeretettel fogadtatok, hogy akkor megfogadtam, míg élek mindig jövök Erdélybe. Remélem ezúttal sem fogunk csalódást okozni.

Siposs Karola

Fotók

Homonyik Sándor: „Míg élek jövök Erdélybe”0