Hír

Változatos programot kínálnak az Õszi Sokadalom kísérõrendezvényei

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár pincéjében Tircsné Dr. Propper Valéria  történelmi témájú elõadásait hallgathatják meg az érdeklõdõk, augusztus 25-27. között, esténként 6 órától. A gyerekek számára papírszínházi elõadásokkal készülnek: augusztus 26-án, 11 órától a Csodalámpás, illetve A róka és a gólya címû mesék kerülnek bemutatásra, augusztus 27-én, 11 órától pedig az Egy pöttyös nap és Békakirály, valamint a Vashenrik tekinthetõ meg.

Az Incze László Céhtörténeti Múzeumban augusztus 27-én, 12 órától kerül sor az Ácsolt- és festett ládák a Palócföldrõl címû vándorkiállítás megnyitójára. A tárlat anyagát az egri Dobó István Vármúzeum bocsájtotta a kézdivásárhelyi múzeum rendelkezésére. A kiállítás bemutatja az ácsolt szekrény specialisták, háziiparosok és a „virágos asztalosok” által készített ládák kutatástörténetét, készítéstechnikáját, díszítését, területi elterjedését, használatát és jelenkori továbbélését.

Az Õszi Sokadalmat, a hagyományokhoz híven, idén is a Tanulók Klubja mazsorettcsoportjainak és fúvószenekarának fellépése nyitja meg, augusztus 26-án, pénteken 17 órától, a Gábor Áron téri színpadon. Augusztus 27-én, 11 órától, a Molnár Józsiás parki pavilonban tartják a XVI. Fúvószenekarok és mazsorettek találkozóját.

A Gyûjtemények Házában augusztus 26-án, 17 órától nyitják meg az V. országos és nemzetközi papírszalvéta, kártyanaptár és telefonkártya kiállítást és börzét. A kiállítás szeptember 11-ig tekinthetõ meg, naponta 8 és 20 óra között. A belépés díjtalan.

A Márton Áron téren kap helyet a Hitélet sátor, ahol a Manna Keresztény Egyesület, a Bonus Pastor Alapítvány és a Rebeka Missziós Központ részvételével kézdiszéki alternatív keresztény tevékenységek bemutatásán, közös dicsõítésen, imaalkalmakon és fórumon vehetnek részt az érdeklõdõk.

A Kézdivásárhelyi Nõk Egyesülete ebben az évben is megszervezi a XIX. századi piaci korkép nevû rendezvényt, melynek keretében a résztvevõk korhû ruhákban vonulnak végig a város fõterén. Az eseményre augusztus 26-án, pénteken, 18:30-tól kerül sor a Gábor Áron téren, melyhez idén Gyöngyös Baráti Köre is csatlakozik.

Farkas Áron, gyakornok

Fotók

Változatos programot kínálnak az Õszi Sokadalom kísérõrendezvényei0
Változatos programot kínálnak az Õszi Sokadalom kísérõrendezvényei1