Hír

No Sugar: „Mi az élõzene erejében hiszünk!”

Portik Lívia különleges hangjával felvértezve, saját dalaikkal a zsebükben, és egy jó adag magabiztossággal indulnak el, hogy meghódítsák a kézdivásárhelyi közönséget. Fellépésükrõl és a zenekar alakulásáról Bereczky Botond, a zenekar gitárosa nyilatkozott Siposs Karola gyakornokunknak.

Kinek, kiknek köszönhetõ a No Sugar?

A kétezres évek közepén alakult a zenekar, Barabás Árpád (Freddy) volt az alapító társam, õ volt akkoriban az énekes, az akkori felállásból már csak én maradtam. Azóta sok változáson, tagcserén ment át a csapat, igazából úgy érezzük, hogy idén márciusban lett teljes, és remélhetõleg végleges a felállás Portik Lívia énekesnõ csatlakozásával.

Mi ösztönzött abban, hogy zenekart alapítsatok?

Nekem nagyon rég kezdõdött, gyerekként is volt már zenekarunk. A sors játéka, hogy az akkori, 12 évesen alakított zenekarban Basilidesz László barátom dobos volt, és jó pár éve a No Sugar zenekar basszusgitárosa lett, utána csatlakozott Boeriu Adrian a dobok mögé, és nem sokra rá Ferenczi Zoltán a billentyûkhöz.

Az évek során mi volt a legemlékezetesebb pillanat a zenekar történetében?

Ezzel a felállással nem sok sztorival bõvelkedünk, mert alig pár hónap és koncert van mögöttünk, de nagy örömünkre egyre több olyan fellépésünk van, ahol éneklik a saját dalainkat. Számunkra minden ilyen pillanat nagyon emlékezetes.

A 2016-os év igazi nagy berobbanásnak számít, hiszen elkészült az elsõ EP, na meg folyamatosan új dalok készülõdnek. Milyen tervekkel, álmokkal csaptok bele a popszakma e szakaszába?

Így igaz, az idén májusban jelent meg az elsõ kislemez Hiszek benned címmel, amely tartalmaz új és régi dalokat, vannak újrahangszerelt dalok, átformálva Lívia személyiségére, hangjára. A jövõ év elejére tervezzük a nagylemez dalainak a felvételeit, amelyhez természetesen videóklip is párosul majd. Remélhetõleg jövõ nyár elején lesz egy kisebb lemezbemutató turné is. Minél több helyre szeretnénk eljutni, játszani, mert mi az élõzene erejében, varázsában, értékében hiszünk!

Mivel készültök Kézdivásárhelyre?

A saját dalok mellett játszunk majd magyar és angol nyelvû pop-rock slágereket, No Sugar-módra, és lesz egy kis folklorisztikus meglepetés Rúzsa Magdi hatására.

Siposs Karola, gyakornok

Fotók

No Sugar: „Mi az élõzene erejében hiszünk!”0