www.oszisokadalom.ro). A városünnep keretében ebben az évben is számos kísérõrendezvényre kerül sor, melyek a helyi intézmények és civil szervezetek közremûködésével jönnek létre.

" />

Hír

Elérhetõ az Õszi Sokadalom összesített programja

Mától elérhetõ az Õszi Sokadalom összesített programja a rendezvény hivatalos honlapján (www.oszisokadalom.ro). A városünnep keretében ebben az évben is számos kísérõrendezvényre kerül sor, melyek a helyi intézmények és civil szervezetek közremûködésével jönnek létre.

A kézdivásárhelyi Városi Színház az Õszi Sokadalom keretében mutatja be a Skandináv lottó címû stúdió elõadását Kolcsár József rendezésében. A bemutatóra augusztus 25-én, 19 órától kerül sor a Vigadó Mûvelõdési Ház nagytermében.

Szüret és népzene

A Borudvarban augusztus 25-én, csütörtökön 20 órától a tokaji Zombory pincészet borait kóstolhatják meg az érdeklõdõk, 21 órától pedig a budapesti Four Bones Quartet lép színpadra. Augusztus 26-án, pénteken 18 órától a Mozsika népzene és néptánc gyermekgálára kerül sor, 20 órától pedig táncházba várja az érdeklõdõket az Antanténusz Egyesület, zenél a Heveder zenekar. Augusztus 27-én, szombaton 19 órától Pajzán meseestre kerül sor, augusztus 28-án, vasárnap 20 órától pedig a Perkõ Néptáncegyüttes produkciója zárja a Borudvar programjait.

Zene az utcán

A vásári forgatag hangulatát idén is utcazene színesíti a Vigadó elõtti téren. Fellép a sepsiszentgyörgyi Domination, Thugman és a MaSkarák, illetve a Sepsi Kamarazenekar Vonósnégyese, a marosvásárhelyi Bronx zenekar, de nem hiányozhatnak a helyi tehetségek sem, a The Crazy Plumbers, az Ego Sum, illetve Demeter Elemér és Kudelász Gyöngyvér. A felhozatalhoz csatlakozik egy angol zenész is, Eddy Allen az Egyesült Királyságból jön az Õszi Sokadalomra.

A Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet (KVISZ) ifjúsági teret rendez be a fõtéri parkban. Augusztus 26-án, 13 órától társasjátékok, karaoké, becsületkönyv sarok és óriás sakk várja az érdeklõdõket, 16 órától az ifjúsági tér megnyitójára kerül sor, melyet a Neked mi a kézdivásárhelyi történeted? címû irodalmi pályázat eredményhirdetése és kiállításmegnyitója követ. Augusztus 28-án, 13 órától vizeslufi játékon lehet részt venni, 14 és 17 óra között pedig a Zöld Nap Egyesület szervezésében a Nézz szét címû csapatjáték és egyéb zöld játékok várják az érdeklõdõket.

Idén sem maradhat el a már hagyományossá vált Pityókafesztivál. A hetedik kiadásához érkezett rendezvény ezúttal is a Molnár Józsiás parkban kap helyet, augusztus 27-én, szombaton 9 és 17 óra között.

Fotók

Elérhetõ az Õszi Sokadalom összesített programja0
Elérhetõ az Õszi Sokadalom összesített programja1