Hír

Elérhető az Őszi Sokadalom programtervezete

Mától elérhető a kézdivásárhelyi városnapok programtervezete, de fontos kihangsúlyozni, hogy nem végleges, még jöhetnek hozzá programok és lehetnek benne módosítások is. Az viszont biztos, hogy nyugodtan lehet csemegézni belőle, és jó előre jegyzeteket készíteni, hogy mely programpontokon érdemes résztvenni az augusztus 26-30. között zajló rendezvényen. A programban megjelenő eseményekre bővebben, helyszínenként még visszatérünk.

A PROGRAM-menüpont alatt megtekintkető a rendezvény részletes programtervezete, egyelőre összesített formában, de a hét folyamán helyszínekre szedve is elérhetővé válnak a programok. Fontos kiemelni, hogy lehetnek időpontbeli és helyszínbeli változtatások is, ami viszont a koncerteket illeti, ott már nem szeretnének módosításokat a szervezők, a kezdési időpontok biztosra vehetők. Az összesített program összesen tizenegy helyszín eseményeit gyúrja össze, ezek mindegyikén zajlik majd valamilyen tevékenység. A Borudvar és az ifjúsági udvar programjainál még biztosan pontosítunk, ahogyan a Kreatív Lounge helyszíneit is a későbbiekben jelöljük meg.

Az Urbanizé kertje már vár

Az viszont tény, hogy a Vigadó udvarán idén is hatalmas buli lesz. A jól megszokott helyszínen óriási sátor, valamint gondosan és trendin berendezett tér várja majd az éjszakai baglyokat, és természetesen kedvelt együttesek és lemezlovasok. Pénteken az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sZempöl Offchestra veszi át a terepet. A csapat tagjainak „foglalkozásából” (film, színház) adódik, hogy zenéjük nem marad meg a hagyományos zenei gondolkodás és struktúrák keretei között. A csapatban két vj is helyet kapott, akik élő vetítéseket használnak, ezáltal olyan audio-vizuális eseménnyé alakítva a koncerteket, mely egyedülállónak mondható Erdélyben. És ami a legfontosabb, hogy koncertjeiken sipp-supp táncra pördítenek mindenkit. Először jön Kézdivásárhelyre az ország egyik legismertebb elektronikus zenei együttese, a Şuie Paparude. Aki látta őket élőben zenélni, az tudja: jöhetnek és mehetnek a világsztár dj-k, de a Şuie hajnali live szettjeit még senkinek sem sikerült überelnie. A Şuie után sem lesz pihenés, a fesztiválok közkedvelt lemezlovasa, ShiveR jön ismét hozzánk, akit nem szükséges bemutatni a kézdivásárhelyi közönségnek, hiszen tavaly is bebizonyította, hogy ha ő forgatja a lemezeket, a buli rosszul nem sikerülhet. 

Fotók

Elérhető az Őszi Sokadalom programtervezete0