Hír

Idén is sokoldalú az Őszi Sokadalom kínálata

Széles, minden közönséget kiszolgáló koncertsorozattal várja látogatóit az augusztusi Őszi Sokadalom. A Punnany Massif, Bródy János és a Șuie Paparude egyaránt megtalálható az idei kínálatban. A kézdivásárhelyi értékszüret záró koncertjét a Kormorán együttes szolgáltatja – jelentette be Bokor Tibor polgármester mai sajtótájékoztatóján.

Az augusztus 26–30. között zajló kézdivásárhelyi városnapok első nagyszínpadi fellépői a gyulai Dirty Slippers zenekar, illetve a huszonöt éve nagy sikernek örvendő zenekar, a Republic lesznek. Szombaton, 29-én a Punnany Massif (Pécs) és a Zanzibár koncertezik, előbbi első alkalommal lesz a céhes város vendége. A hosszú hétvége záróakkordja a Kormorán együttes koncertje lesz, azelőtt Bródy János lép színpadra – közölte Ménessy Kinga főszervező.

Az értékszüret mottóhoz igazodva helyi illetőségű fellépők is szórakoztatják majd a nagyérdeműt, pénteken László Attila, a Csillag születik tehetségkutató győztese, szombaton a Musicum, vasárnap pedig Szabó Ádám frissen verbuválódott zenekara áll színpadra, melynek egyik oszlopos tagja, dobosa és dalszerzője a kézdivásárhelyi Katona Tamás. Ezen kívül a Kormorán együttes tagjai között is felfedezhetünk egy vargavárosit Gáspár Álmos személyében. Az együttes egyébként még soha nem játszott szabadtéren Kézdivásárhelyen.

A központi színpadon kívül szokás szerint más koncerthelyszínek is bekapcsolódnak a rendezvénybe: a Borudvarban idén szüreti hangulat fog uralkodni, néptánccal és népzenével, illetve a Vigadó melletti udvartérben kap helyet az Urbanizé Garden, ahol pénteken a sepsiszentgyörgyi sZempöl Offchestra, szombaton pedig a közkedvelt hazai zenekar, a Șuie Paparude pörgeti fel a hangulatot, amely minden neves romániai fesztivál favoritjai. Erről Máthé Zoltán és Hodor Levente, az Urbanizé Garden főszervezői tájékoztatták a sajtó képviselőit, hozzáfűzve, hogy nem véletlen a „kert” megnevezés, ugyanis a bulisátor – előző évekhez képest – idén kicsit tovább terjeszkedik az udvarban, nagyobb teret biztosítva a bárnak és a fogyasztóknak.

Az Őszi Sokadalom korábbi helyszínei nem változnak, a gyermekváros továbbra is a központban marad, a Pityókafesztivál a Molnár Józsiás parkban kap helyet. „A helyi vendéglátók eldönthetik, jurtába költöznek, vagy a szervezők által kijelölt kiszolgáló felületek valamelyikén állítanak fel önálló lacikonyhát. A cél, hogy a téren megőrizzük a rendet. Továbbá szeretnénk bevezetni, hogy a vendéglátóipari egységek változatosságra törekedjenek, a megszokottól eltérő étkeket is lehessen kapni” – tájékoztatott Bokor Tibor polgármester.

Tavaly több mint 140 kézműves és kistermelő volt jelen a vásáron, a számot idén is meg szeretnék tartani – erre jövő héttől várják a jelentkezőket.

Fotók

Idén is sokoldalú az Őszi Sokadalom kínálata0