Rólunk Írták

Testvértelepülésünk, Kézdivásárhely augusztus 28. és szeptember 1. között tartotta éves városünnepét. Kézdivásárhely a római kortól vásáros település volt, rangját és szerkezetét a későbbiek során is a helyi kézműves céhek ittléte és működése határozta meg.

Kreatív Lounge - beszámoló

Vasárnap, szeptember elsején véget ért a Kreatív Lounge névre keresztelt vállalkozói- és ifjúsági sátor háromnapos programja, amelyet a marosvásárhelyi Praxis Project kommunikációs ügynökség csapata hívott életre a 2013-as Őszi Sokadalom alkalmával.

Hatalmas siker volt a Hooligans fellépése

A magyarországi pop-rock együttes a legkedveltebb szerzeményekből állította össze a koncert repertoárját, Ördög Tibor lazaságával, könnyedségével már az első percekben meghódította a kézdivásárhelyieket.

Kézdivásárhely Beatrice sújtotta terület

Két igazán fergeteges koncerttel zárhatták az Őszi Sokadalom programsorozatát mindazok, akik jelent voltak vasárnap este a Gábor Áron téren. Elsőként a Túró Rudi-pöttyös Nagy Feró és a Beatrice lépett színpadra 19 órától, és hatalmas sikert arattak. 

Finomságokkal hódított a megújuló kézdi városünnep

Tavaly még csak reméltük, idénre már bebizonyosodott, hogy az Őszi Sokadalom fejlődőképes: egyetlen színpad, egységes vásárkép, új látványelemek és helyszínek az értékszüreten.

Blues, bor és barátság

Igazi nagyvásári jelleget kapott a kézdivásárhelyi Őszi Sokadalom a főtérre kihelyezett színes zászlócskák, a széthordozható, szalmából készült ülő alkalmatosságok, valamint a szombat–vasárnap felbukkanó utcazenészeknek köszönhetően. 

Értékszüret népi mesterekkel

A sokadalom három napján hetven háromszéki, Hargita és Maros megyei ipar- és népművész kínálta változatos portékáját a Gábor Áron téren. Maros megye első alkalom­mal képviseltette magát a városnapokon.

Népszerű volt az utcazene

Helyi és környékbeli zenekarok több órás utcazenével varázsolták még hangulatosabbá az amúgy is népes piactéri vásárt szombaton és vasárnap. 

Szombat esti zenei élmények

Az Őszi Sokadalom egyik csúcsnapján öt koncertre került sor a Gábor Áron téren, melynek a fénypontja a sokak által kedvelt és szeretett Piramis+ volt.